Актери на Фестивалу

Слобода Мићаловић

Глумица
Подели:

Инфо

  • Име: Слобода Мићаловић
  • Датум рођења: 21, авг 1981
  • Боравиште: Србија
  • Висина: 170
Линкови:

Биографија

Слобода Мићаловић-Ћетковић (Лесковац, 21. август 1981) српска је глумица. У браку је са глумцем Војином Ћетковићем са којим живи у Београду. Њен отац Драган Мићаловић и сестра Драгана Мићаловић, су такође глумци.


Биографија

Слобода Мићаловић се родила у Лесковцу 1981. године. Родитељи су јој Милица (фризерка) и Драган (глумац) Мићаловић. Родила се као друго дете (има 2 сестре). Кренула је у школу 1988. године. Обожавала је емисије Бранка Коцкице. Породични пријатељ је радио на радију, па је Слобода једном приликом имала ту част да интервјуише Коцкицу. Он јој је на крају рекао како је одлична водитељка. То је био њен први јавни наступ. Године 1989. се уписала у нижу музичку школу. Била је и у хору. Осим музиком бавила се и плесом и спортом. Године 1995. је Слобода уписала средњу музичку школу, пошто је видела како има таленат за музику. Слобода је одлучила да упише глуму и са својим оцем кренула за Београд 1999. године. Кад је била на трећој години студија редитељ Здравко Шотра ју је позвао на кастинг за филм „Зона Замфирова“. Шотра јој је дао улогу Васке. 2002. године је добила улогу у серији „Мјешовити брак“, а исте године се и заљубила у Војина Ћетковића, човека за кога се касније удала и са којим је добила близнакиње. Главна улога у серији „Рањени орао“ је улога по којој је постала још познатија.

Почеци

1988. године у лесковачком Дому војске гостује Бранко Милићевић - Коцкица, чије емисије Слобода обожава. Захваљујући породичном пријатељу који је радио на локалном радију, седмогодишња Слобода добила је прилику да интервјуише свог идола. Сјајно се снашла у улози водитељке, па јој Бранко Коцкица одаје признање на крају разговора. То је био њен први озбиљни јавни наступ. Пошто је поседовала очигледан музички таленат, који је потврдила кроз нижу музичку школу, 1995. године уписала је и средњу музичку. Овај период живота истиче као најлепши, а као важан догађај издваја тренутак када је одлучила да почне да води дневник.


Студије

1999. године, непосредно по бомбардовању, Слобода је возом кренула у Београд како би на Факултету драмских уметности покушала да упише глуму. Пратио ју је отац Драган, који се до последњег тренутка противио ћеркиној одлуци да крене његовим стопама. Имала је свега седамнаест година када је, прошавши на пријемном из прве, примљена у класу захтевног професора Предрага Бајчетића.


Почетни успеси

Када је била на трећој години студија, редитељ Здравко Шотра позвао ју је, заједно са Катарином Радивојевић, на кастинг за филм "Зона Замфирова". Обе су конкурисале за улогу Зоне, коју је добила Катарина. Међутим, Шотра је препознао Слободин таленат и поверио јој улогу Васке. Улогу Јелене Чађеновић у серији "Мјешовити брак", која је постала врло популарна, добила је 2002. године, а исте године започела је и романсу са својим будућим супругом Војином Ћетковићем. Године 2008, седам година након што је започела глумачку каријеру, први пут је добила једну главну улогу и то Анђелке Бојанић у серији Рањени орао, која је оборила све рекорде гледаности. 12. маја исте године су се она и Војин венчали. 2010. године добија Оскар популарности као глумица године.

Филмографија на Фестивалу

Летња позорница у Тврђави

Преспав
ПРЕСПАВ / Филмски Сусрети 2021

ТВ серија "Преспав" је оригинални играни телевизиски програм у формату ситкома у продукцији ОХО. Састоји се од 5 сезона за чије су потребе продуциране укупно 122 епизоде. Део њих је у копродукцији са Македонском Радио Телевизијом (сезоне 3, 4, 5).

Пансион "Преспав" је метафора реалних друштвених дешавања у Северној Македонији. У њима се огледа балкански менталитет од кога ликови не могу да побегну, док истовремено имају и жељу да успоставе и да поштују европске стандарде.

Ова ситуација доводи ликове у стални конфликт, док из њихових неспоразума произлазе комичне ситуације у којима се препознају и сами гледаоци.

Прича прати браћу Бузалевски који отварају пансион у Преспи, на месту очеве куће, уз помоћ средстава из европских ИПА фондова. Поред браће, живот у пансиону праве узбудљивим њихови романтични партнери/ке, сарадници, пријатељи из детињства и гости који долазе у рај поред Преспанског језера.

Оригинална идеја: Елеонора Венинова и Пеце Талески
Продуцент: Пеце Талески
Режија: Игор Иванов, Вардан Тозија, Гјоргји Унковски, Дина Дума и др.
Сценарио: Сашо Кокаланов (главни сценариста), Артин Селмани, Вардан Тозија и други (С. Македонија), Алек Попов и Дељана Манева (Бугарија), а од следеће шесте сезоне и Небојша Ромчевић и Маја Новељић Ромчевић (Србија).

Играју: Јелена Јованова Перић, Дритон Вејсели, Тијана Дапчевић, Игор Ангелов, Васил Зафирчев, Горан Стојаноски, Игор Стојчевски, Игор Дзамбазов, Адријан Азири, Емра Куртишова, Наташа Петровић, Владимир Тулиев, Владо Јовановски.